Nieuwsbrief augustus 2020

Welkom nieuwe klanten

Per 1 augustus 2020 is Wim Davidse gestopt als praktiserend dierenarts te Hardinxveld-Giessendam, waar hij ruim 30 jaar zijn praktijk heeft gehad. Hij heeft ons gevraagd om vanaf dat moment de diergeneeskundige zorg voor de landbouwhuisdierentak op ons te nemen. Daarom willen wij ook middels deze weg de voormalig klanten van Wim hartelijk welkom heten binnen onze praktijk! We hopen dat u zich snel thuis zult voelen bij onze praktijk en zullen ons inzetten om een soepele overgangsperiode en een effectieve, duurzame en bovenal prettige samenwerking te bewerkstelligen.

Ons team hoopt u snel beter te leren kennen.

Uitnodiging webinar uiergezondheid

Vrijdag 18 september 12.00 u. tot 13.30 u.

Wij willen u en uw medewerkers graag uitnodigen om tijdens een interactieve online lezing uw kennis over uiergezondheid op te frissen en uit te breiden met de huidige inzichten en ontwikkelingen.

Hoe kan ik op mijn bedrijf de uiergezondheid verbeteren en welke maatregelen zijn het meest effectief?

Het onderwerp zal op een praktische manier worden behandeld door dierenarts Pauline Athmer van HIPRA. De online lezing duurt 1 tot 1,5 uur en is anoniem te volgen via een laptop, tablet of mobiele telefoon. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor interactie en het stellen van vragen middels een chat- en opiniefunctie in de online-omgeving.

Uierontsteking is één van de belangrijkste aandoeningen op een melkveebedrijf. De ziekte heeft grote financiële consequenties en leidt tot veel ergernis voor u als veehouder. Het voorkomen van problemen rond de uiergezondheid neemt dan ook een belangrijke plek in bij deze lezing. Naast managementmaatregelen om de uiergezondheid te verbeteren, zullen ook de werking en de mogelijkheden van vaccineren tegen uierontsteking worden besproken.

Wilt u de uiergezondheid op uw bedrijf naar een hoger plan trekken of bent u benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Meldt u dan aan voor deze online-bijeenkomst!

Wij horen graag van jullie. Heeft u vragen, foto's, verhalen of andere suggesties voor de nieuwsbrief, stuur deze naar hoornaar@dierenzorggroep.nl.