Nieuwsbrief december 2020

Sluiting van het pand

Het pand blijft in elk geval tot 18 januari 2021 gesloten in verband met aangescherpte maatregelen rondom COVID-19. 

Via 0183 - 582 939 zijn wij gewoon te bereiken voor het maken van een afspraak en het bestellen van medicijnen. De dierenartsen rijden gewoon rond voor alle visites.

Medicijnen zijn in elk geval dagelijks tussen 16 u en 17 u op te halen in de hal van de praktijk of staan dan voor u klaar in de kasten van Hoornaar en Leerdam (na 18 u). Ook de koeriersdienst blijft bestaan op de vrijdag (behalve op 25 december en 1 januari), zie verderop.

Excuses voor het ongemak!

Koeriersdienst

Zoals eerder vermeld gaat Hans ons verlaten als koerier. Hij heeft vandaag 18 december zijn laatste ronde door het gebied gereden.

Tot we vervanging hebben, brengen de dierenartsen zelf de medicijnen rond op de vrijdagen. Willen jullie met ons meedenken en de bestellingen uiterlijk donderdagmiddag doorgeven? Zo kunnen wij vrijdag de medicijnen op onze routes meenemen. Alvast bedankt!

Let op!

Vrijdag 25 december (eerste kerstdag) zijn wij gesloten. Voor spoedgevallen zijn wij te bereiken op 0183 - 582 939. Geef daarom alle medicijnen tijdig door (uiterlijk woensdagmiddag)!! Deze week zullen we op donderdag 24 december de bestellingen thuisbezorgen.

Vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) zijn wij gesloten. Voor spoedgevallen zijn wij te bereiken op 0183 - 582 939. Geef daarom alle medicijnen tijdig door (uiterlijk woensdagmiddag)!! Deze week zullen we op donderdag 31 december de bestellingen thuisbezorgen.

'Onder de twee is oké'

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al even aangestipt hebben, gaan we komend jaar aan de slag met bedrijven die teveel klinische mastitis hebben. In Nederland krijgt gemiddeld 28% van de koeien mastitis tijdens de lactatie (van een vlokje tot een ‘coli-koe’). Heeft u meer dan gemiddeld zichtbare uierontsteking en wilt u met ons toewerken naar <2% klinische mastitis per maand?

Meld u zich dan aan via een van onze dierenartsen. Binnen het project zullen monstername en gerichte adviezen en opvolging de kern vormen om vooruitgang te boeken. Ook hopen we, als dit mogelijk is in verband met landelijke maatregelen, nog een lunchbijeenkomst te organiseren met de deelnemers. Uiteindelijk werken we toe naar meer werkplezier, minder faalkosten, minder uitval, lager celgetal en meer melk.

Nieuwjaarswens

Floor, Michelle, Hilde, Marijke, Kurt, Michiel, Henrik en Arie Dirk wensen jullie fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar. De allerbeste wensen voor 2021!

Wij horen graag van jullie. Heeft u vragen, foto's, verhalen of andere suggesties voor de nieuwsbrief, stuur deze naar hoornaar@dierenzorggroep.nl.