Nieuwsbrief januari 2021

Uitnodiging webinar: Slepende melkziekte en begeleiding van verse koeien

Wilt u meer weten over slepende melkziekte, de gevolgen voor de verse koe en waarom goede begeleiding van de verse koe voor u als veehouder zo belangrijk is? Koen van Hooydonck (Elanco) zal tijdens de online lezing toelichten wat de gevolgen van slepende melkziekte op uw bedrijf kunnen zijn en hoe u de risico’s op uw bedrijf kunt verkleinen. Bert van Niejenhuis (dierenarts en mede ontwikkelaar van Vetwerk) zal u meenemen in hoe u meer grip kunt krijgen op de opstartfase van de verse koe en wat wij als dierenarts hierin voor u kunnen  betekenen.

We willen u hiervoor van harte uitnodigen op één van onderstaande data:

  • Dinsdag 2 februari: 13.30 - 15.00 uur
  • Woensdag 3 februari: 20.00 - 21.30 uur

U kunt telefonisch, per mail of bij een van de dierenartsen aangeven als u de lezing wilt bijwonen en naar welk tijdslot uw voorkeur uit gaat. Omdat we de mogelijkheid willen behouden om de webinair interactief te houden, is er plaats voor maximaal 10 deelnemers per lezing, dus meld u snel aan. Hopelijk tot dan!

Koeriersdienst

Uiteraard bent u op de hoogte dat onze koerier Hans die op vrijdag de bestelde medicijnen rondbracht met pensioen is gegaan. We weten dat deze dienst erg werd gewaardeerd en we willen deze service dan ook graag voortzetten. 

De bestellingen gaan we nu zelf rondbrengen. Op de vrijdag zullen de dierenartsen uw bestelde medicijnen op hun route meenemen. Hiervoor willen we wel uw medewerking vragen door uiterlijk op donderdag uw bestelling door te geven.

Aanpassing facturering in 2021

Begin 2021 worden de tarieven aangepast i.v.m. inflatie en andere prijsverhogingen die leveranciers doorvoeren. Daarnaast gaat de Dierenzorggroep ook een aantal zaken anders factureren. Naast bedrijfsbegeleiding zullen voortaan ook zaken als onderzoek, behandeling, bloedafname en onthoornen op basis van tijd en materiaal worden gefactureerd.

Een aantal vaccinaties (IBR en BVD) gebeurden reeds op tijdsbasis en entstof. Dit geldt voortaan voor alle vaccinaties, zoals ook de pinkengriep-enting en Rotavec (enting tegen kalverdiarree). Hierdoor is de stuksprijs van deze vaccins beduidend lager geworden.

Het werken op tijd zal op de huidige moderne bedrijven voordeliger zijn voor u als veehouder. Dieren staan tegenwoordig bij een entronde vast in het voerhek of klein opgehokt, waardoor wij snel kunnen werken. Ook de zieke koe die reeds in de separatieruimte is gezet en niet meer hoeft worden opgezocht in de stal, geeft tijdswinst voor ons. Dit maakt dat prijzen op stuksbasis achterhaald zijn en de Dierenzorggroep heeft besloten over te gaan naar facturatie op tijdsbasis.

U zult begrijpen dat deze omzetting binnen ons systeem de nodige voeten in de aarde heeft. Het is dus mogelijk dat er op de nota’s van januari (en mogelijk februari) sprake is van een overgang. Uiteraard zijn wij te allen tijde bereid om uitleg te geven als er zaken niet duidelijk zijn.

Medicijnen

De volgende medicijnen zijn weer leverbaar:

  • Medroxoral hebben we beschikbaar als vervanging voor de poezenpil
  • Orbenin dry cow 60
  • Mamyzin

Wij horen graag van jullie. Heeft u vragen, foto's, verhalen of andere suggesties voor de nieuwsbrief, stuur deze naar hoornaar@dierenzorggroep.nl.