Nieuwsbrief september 2019

De 107de Fokveedag!

Zaterdag 5 oktober 2019 vindt de 107de editie van de Fokveedag plaats. Het jaarlijkse boerenlandfeest waar we ons elke keer weer kostelijk vermaken en we enthousiast met onze veehouders meekijken tijdens de keuringen. Traditiegetrouw kunt u ons weer vinden op onze vaste stek met uitzicht op beide keuringsringen. Ideaal om gezellig met de familie langs te komen voor koffie met cake, een frisje, een goede borrel of gewoon voor een praatje.

Tips & Tricks: Koeien zelf veilig drenchen

Drenchen wordt de laatste jaren steeds populairder. Wekelijks drenchen wij zieke koeien tijdens onze visites en steeds meer veehouders kiezen ervoor om ook zelf de koeien te drenchen.

Drenchen is een methode om koeien oraal van een flinke hoeveelheid vocht (gemiddeld +/- 40 liter)  te voorzien. Zowel zieke koeien als verse koeien komen hiervoor in aanmerking. Door de pens met vocht te vullen, vaak in combinatie met onder andere drenchpoeders en/of Glycerol plus, wordt de werking van de pens gestimuleerd en kunnen we pensverzuring, kalfziekte en slepende melkziekte tegen gaan. Verder kan een vochttekort hersteld worden bij verse koeien, downer koeien, recent geopereerde koeien of bij een bloeding of diarree. Kortom, er zijn talrijke indicaties om een koe te drenchen.

Lees onze tips en tricks over het veilig drenchen van uw koeien

Wij horen graag van jullie. Heeft u vragen, foto's, verhalen of andere suggesties voor de nieuwsbrief, stuur deze naar hoornaar@dierenzorggroep.nl.