Nieuwsbrief augustus 2022

Actie - Uiergezondheid

Elk jaar doen wij mee aan de rondzending uiergezondheid van de GD. Hierbij krijgen we een aantal melkmonsters toegezonden die we moeten uitwerken. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van ons lab controleren.

Wij vinden het als praktijk belangrijk om hieraan mee te doen. We hebben de laatste tijd hard gewerkt aan het verbeteren van ons lab om de melkmonsters van onze veehouders goed te kunnen onderzoeken en willen de kwaliteit van het lab blijven monitoren.

Hoe leuk is het om dan op het "diploma" terug te zien dat we 100% van de toegestuurde monsters goed hebben bepaald. Wij zijn hier als team supertrots op!

Om onze veehouders mee te laten delen in de feestvreugde, krijgen de eerste 10 veehouders 50% korting op één melkmonster Vermeld bij het inleveren van het melkmonster de actiecode “TOPSCORE”

Hilde gaat één dag minder werken

Zoals de meeste van jullie weten is Hilde trotse oma geworden van kleindochter Julia. Omdat ze gaat oppassen op Julia is ze voortaan op maandag afwezig. Natuurlijk wordt de telefoon ook op maandag gewoon opgenomen en kunt u medicijnen komen afhalen in Hoornaar.

Buurtcollega's in de dienst

We werken in de dienst tegenwoordig regelmatig samen met o.a. de buurtpraktijken DAP De Waard (Albert Folmer) en DAP Meerkerk. We helpen elkaar waar mogelijk, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Dit betekent dat u tijdens diensturen een voor u "onbekende" dierenarts aan de lijn kunt krijgen.

Beschikbaarheid medicijnen

Helaas hebben wij steeds vaker te maken met het feit dat bepaalde medicijnen niet leverbaar zijn. Hierdoor kan het zo zijn dat u naast een bepaald product grijpt. We proberen u zo goed mogelijk te adviseren over vervangende producten.

Op dit moment zijn de volgende producten niet leverbaar:

  • Orbenin dry cow - u kunt Orbenin extra dry cow gebruiken.
  • Albiotic -  Avuloxil is weer leverbaar, u kunt dit product gebruiken
  • Nageboorte capsules - helaas is hiertoe geen vervangend product beschikbaar. De eerste 48u kunt u oxytocine / longacton spuiten, vanaf 10 dagen na afkalven kunt u dinolytic spuiten.

Wij horen graag van jullie. Heeft u vragen, foto's, verhalen of andere suggesties voor de nieuwsbrief, stuur deze naar hoornaar@dierenzorggroep.nl.