Nieuwsbrief december 2023

Save the date: Boerenavond 2024

Buurtcollega's in de dienst

Afgelopen jaar werkte we in de dienst samen met DAP Meerkerk (Bart Jansen). Gezien de samenwerking van beide kanten goed is bevallen, gaan we deze voortzetten aankomend jaar. DAP De Waard (Albert Folmer) zal vanaf komend jaar onze dienstploeg komen versterken.

Per 1 januari kunt u naast de dierenartsen van onze praktijk, dus ook Bart of Albert treffen tijdens diensturen. We zijn en blijven met hen in goed overleg, zodat (be)handelingen zoveel als mogelijk verlopen zoals u dat van de eigen dierenartsen gewend bent. In het voorjaar, wanneer de diensten drukker zijn, zullen we wederom met twee dierenartsen dienst doen. Zo zorgen we ervoor dat u net zo snel geholpen wordt als nu het geval is!

We stellen de collega's graag nog een keer voor aan jullie:

 

Medicatie, wat is er anders?

Rehydion is helaas van de markt gehaald. Als alternatief kan er gebruikt gemaakt worden van Calf Lyte Plus. Calf Lyte Plus onderscheidt zich doordat het zowel de vochtopname vanuit de darm stimuleert, maar ook een bufferende werking heeft én het een energiecomponent bevat. Bij kalveren met ernstige diarree is Calf Lyte Plus daarom het product van onze voorkeur. Het kan zowel in de melk als in water gegeven worden. Het is verkrijgbaar in losse zakjes of op bestelling per emmer (2,7kg)

Calcitad 25 (500ml) Is niet leverbaar. Als vervanging hebben we gebruikelijke Calcium-magnesium flessen 450/750 ml. Daarnaast hebben we Calcitad 50 (250ml) Let op! Deze moet je langzaam in laten lopen omdat het om een geconcentreerde oplossing gaat. De Calcitad 50 bevat dezelfde vormen van calcium als de Calcitad 25.

Wij horen graag van jullie. Heeft u vragen, foto's, verhalen of andere suggesties voor de nieuwsbrief, stuur deze naar hoornaar@dierenzorggroep.nl.