Nieuwsbrief Juli 2023

Praktische workshop: Drenchen van koeien

Fokveedag in Hoornaar: kom u ook?

SAVE THE DATE: 16 September 2023!

De 109ste editie van de fokveedag wordt dit jaar weer in september gehouden. Het jaarlijkse boerenlandfeest waar we ons elke keer weer kostelijk vermaken en we enthousiast met onze veehouders meekijken tijdens de keuringen. Ideaal om gezellig met de familie langs te komen voor koffie met cake, een frisje, een goede borrel of gewoon voor een praatje. Wij als team kijken er in ieder geval naar uit om jullie weer te zien!
 

Behandeling van 'De coli-koe' - een terugblik

Een jaar geleden hebben we onze behandeling van een 3e graads mastitis* aangepast. Dit aan de hand van huidige wetenschappelijke inzichten en actuele maatschappelijke aandacht rondom deze behandeling.
Een compliment aan u als veehouder om ons het vertrouwen te geven en mee te bewegen! In de eerste helft van 2022 hebben we 31 koeien een volledige behandeling voor een 3e gratis mastitis toegediend (hypertone infusen, calcium infuus, drenchen, ontstekingsremmer en antibioticum), in de eerste helft van 2023 hebben we 42 koeien op deze wijze behandeld.


Met deze behandeling kunnen we veel koeien gelukkig genezen. Als u toch ziet dat koeien een mastitis door E. coli niet overleven of voortijdig moeten worden afgevoerd, kunt u vaccineren om uitval door E. coli mastitis te voorkomen. Vraag bij uw dierenarts naar de mogelijkheden.
* Koe met afwijkende melk, een afwijkend kwartier en een zieke koe / koe met koorts

Wij horen graag van jullie. Heeft u vragen, foto's, verhalen of andere suggesties voor de nieuwsbrief, stuur deze naar hoornaar@dierenzorggroep.nl.